Main menu

tekstproducties | eindredactie | webbeheer
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Blog

 

Van hondenpoep naar mooie stoep

Realengracht omgedoopt tot ‘Boulevard van Kleurrijke Tuinen’

Beplantingsdag Realengracht De Realengracht was al aardig groen, maar op zaterdag 12 september 2020 hebben buurtbewoners de helft van de straat in één dag omgetoverd tot een waar paradijs onder de naam ‘Boulevard van Kleurrijke Tuinen’. In dat laatste stuk tussen de Vierwindendwarsstraat en de Taandwarsstraat hebben zij rond zes bomen een bloemen- en plantenperk aangelegd. Het ontwerp is van Intratuin, de financiering van de gemeente.

Initiatiefnemer van het project is Karel Braun. Karel (80) is al ‘een tijdje’ gepensioneerd na een werkend leven als creative director van een eigen reclamebureau, maar zit bepaald niet stil. Tijdens zijn verblijven in Italië schrijft hij scripts en regisseert hij toneelstukken die hij dan met andere overwinteraars uitvoert. Hier in zijn woonstraat heeft hij het vergroeningsproject van de Realengracht opgepakt. Lees verder >>

 

 

Mijn tuin - Mi Kunuku

Liane Zoeter

In mijn blog Mijn tuin - Mi Kunuku vertel ik met een knipoog over allerhande stappen die ik neem om mijn leven te verbeteren. Soms grijp ik terug naar de tijd dat ik op Curaçao woonde (2003 – 2006). Daar had ik een weldadige moestuin: mijn ‘kunuku’. De moestuin – nu die in Nederland – is metafoor voor mijn bestaan.

Momenteel zijn wij bezig met het bedenken van een nieuwe start voor het blog en de moestuin. Maar eerder publiceerde ik met veel plezier:

Zie je wel
De lok van de bok
Zoon en het grote stickeravontuur

Rondje kapper
Gevraagd: brilinstructies