Main menu

tekstproducties | eindredactie | webbeheer
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Recyclebare kartonnen tent verovert festivals

Liane Zoeter

Kartonnen tent verovert festivals

Afgelopen zomer dook hij opeens op bij diverse festivals: de Kartent. Wat de bedenkers de Ferrari onder de kartonnen dozen noemen en de revolutie binnen het kartonkamperen werd in het voorjaar bedacht en was kort daarna al overal te zien. Geen wonder, want de Kartent heeft een groot aantal pluspunten.

Duurzaam
De Kartent is helemaal van karton gemaakt, en dus volledig recyclebaar. Dat komt goed uit, want het blijkt dat festivalgangers het opzetten en afbreken van een tent niet hoog op hun prioriteitenlijstje hebben staan. Tenten worden na afloop van het festival vaak achtergelaten. Dat levert een hoop afval op en dat is zonde voor het milieu. Met de Kartent heb je dat probleem niet, want die kan weer worden gerecycled naar nieuwe kartonnen voorwerpen.

Comfortabel
Behalve milieuvriendelijk is de Kartent comfortabel. Met afmetingen van 2.,40 bij 1.60 meter kun je er prima met twee personen in slapen. En niet zomaar slapen, zelfs uitgebreid uitslapen. Karton isoleert namelijk tegen warmte, kou en licht. Binnen in de tent is het lekker donker en heb je daarom geen last van fel zonlicht in de vroege morgen. En hou je er niet van om nat te worden tijdens het kamperen? In een Kartent zit je volgens de makers minimaal vier dagen droog, ook als het stortregent.

En erg leuk
Wil je bovendien met je Kartent de blits maken? Omdat de tent van karton is gemaakt, kun je de Kartent zo mooi maken als je wilt door hem te beschilderen, beschrijven of te bedrukken. Bij Paper for Paper vinden wij de Kartent natuurlijk ook een superleuk initiatief en schenken wij er daarom aandacht aan. Lees verder op de website van Kartent als je uitgebreider wilt verder lezen.