Main menu

tekstproducties | eindredactie | webbeheer
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Keizer Karel College

Logo KKC 

 

 

 

 

 

Het Keizer Karel College (KKC) is een scholengemeenschap voor havo, atheneum, gymnasium en Technasium met ruim 1800 leerlingen, ook UNESCO-, Erasmus+ en WON-school.

Mijn bijdragen: onderhoud en ontwikkeling van de website en de schoolgids, ophalen van nieuws en verhalen, nieuwsberichten schrijven en publiceren via website, social media, nieuwsbrief en persberichten, organisatie van het open huis (1000+ bezoekers), (laten) realiseren van de communicatiematerialen en bewegwijzering en aankleding van het vernieuwde schoolgebouw. Enkele voorbeelden: 

 

Nieuwsberichten

Schermafbeelding 2024 02 13 151310

Website 2024 jan

Website 2023 dec

Website 2023 okt nov

 Bekijk de nieuwsselectie in pdf

 

Uitgelicht nieuwsbericht 

Nieuwsbericht fatbikes 

  
Social media
januari

november

december
 
 FB en LinkedIn
 
Communicatiemateriaal
 Poster

De Gezonde Stad 

Logo De Gezonde Stad 

 

De Gezonde Stad is een aanjager van projecten en initiatieven die de stad groen, circulair en leefbaar maken. Elke maand plaatst De Gezonde Stad een interview met een duurzame Amsterdamse koploper op de website.  

Kaskantine Menno Houtstra Medium

 

De Kaskantine, Menno Houtstra

Menno Houtstra 

 

 Buurtgroen 020, Paul de Dooij

Paul de Dooij

 

 

Van afval naar oogst, Natascha Hagenbeek

Natascha Hagenbeek

 

De Meevaart, Tim Doorneweerd

Tim Doorneweerd

 

De Gezonde Stad, Liane Zoeter

De Gezonde Stad Liane Zoeter 

 

DOEN jan 2015

Een bijzondere winkel met bijzoindere mensen

Visueel beperkt maar zelfstandig aan de slag

Nelis maakt alles schoon

Een theaterwerkplaats voor jongeren met een beperking

Werk voor jonge schoolverlaters

Design uit zorgateliers om trots op te zijn

Een online marktplaats voor burenhulp

Een superrr supermarkt voor Oegstgeest

FOUNT

  

FOUNT is een impact-investeringsbedrijf dat grote investeerders en duurzame initiatieven in opkomende landen (landbouw, kleding, herbebossing) bij elkaar brengt.

Bij FOUNT onderhield ik onder meer de websites van FOUNT.eu, Good Fashion Fund, BIX Capital, voorzag ik die van Engelstalig nieuws en publiceerde ik content op LinkedIn en andere platforms, waaronder:

 

Tekst over het Good Fashion Fund voor de website en voor De Dikke Blauwe

 

GFF in Dikke Blauwe

 

Een tweede leven voor de bollennetten

Liane Zoeter

Al maanden liggen ze er, maar binnenkort gaan ze weg. Huizenhoge, donzige witte stapels. “Wolnetten?” vraagt een toeschouwer die het niet goed verstaat en afgaat op de wollige substantie. Nee: “bollennetten”, luidt het antwoord van Peter de Graaf, algemeen directeur van De Graaf Afvalbeheer die op dat moment net een rondleiding geeft aan scholieren van een basisschool uit Purmerend.

Stapel bollennetten

Bollen rapen
Als kleine jongen was broer Rob al bekend met tulpen koppen om een centje bij te verdienen. “Daar heb ik goede herinneringen aan en het verdiende goed,” vertelt Rob. “Soms kwam je wel eens een fazanten- of eendennest tegen en dan schrok je je rot natuurlijk, maar het was een leuke tijd.” Vrienden van hem gingen ook wel bollen rapen. Vroeger ging het met de hand, nu gebeurt dat met bollennetten. Juni is de maand waarin de bollen worden gerooid. Dat gebeurt met een grote rooimachine. Die rooit in één keer de bollen en rolt de netten op waardoor de bollen er uit vallen en in kisten terecht komen. 

Recyclen
De bollennetten zijn inmiddels gewassen. Wij gaan er bij De Graaf nu voor zorgen dat ze gebaald naar een bedrijf gaan waar ze worden gerecycled. Misschien wel tot nieuwe bollennetten.

Bollennetten van dichtbij

Meer weten over dit onderwerp?
Lees meer over de bollenteelt vroeger en nu.
Bekijk hier hoe het rooien van bollen met netten werkt (1:11 minuten).

 

Bijna op vakantie actie Hoera 100 likes FB

Ik was omlijnd      Met P4P logo     Koffiebekers met logo

shutterstock 80565616 Smallkopie  P4P papierproducten omlijnd

 

 

DOEN-magazine

via De Schepper Campagnes

 

Stichting DOEN ondersteunt projecten die bijdragen aan een socialere en groenere wereld. Denk aan innovatieve oplossingen met duurzame energiebronnen of aan bijzondere kansen op werk voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De financiele steun voor de projecten komt vanuit de Goede Doelen Loterijen. Ieder half jaar laat DOEN full color magazines maken via De Schepper Campagnes over de projecten die ondersteuning krijgen. Enkele voorbeelden van mijn tekstuele bijdragen:

 

De Graaf Groep

 

De Graaf verwerkt bedrijfsafval op duurzame wijze. Het mkb-familiebedrijf in Purmerend zorgt voor het inzamelen van bedrijfsafval, het scheiden en verwerken daarvan, en voor het terugleveren van gerecyclede producten. Ook doet De Graaf aan beveiligde documentenopslag en aan circulair ondernemen. Eerst met papier (Paper for Paper), later ook met andere producten.

 

Voor De Graaf maakte ik content voor geprinte middelen en voor online doeleinden: nieuws, artikelen en verhalen voor de websites www.degraafafvalbeheer.nl, www.degraafsecurity.nl, paperforpaper.nl, voor de sociale mediakanalen en voor externe platforms. Het was ook inspirerend om te fotograferen in en om het bedrijf en nieuws en verhalen op te halen.

 

Afvalverhalen
Afval is zo saai nog niet
Mee op de wagen van De Graaf Security
Een tweede leven voor de bollennetten

Liane Zoeter Fotografie 

Bouwwerkzaamheden 
In het jaar 2015 is De Graaf begonnen met diverse bouwwerkzaamheden, waaronder de ontmanteling van een voormalige Nuon-warmtekrachtcentrale. Alle vrijkomende materialen waren bestemd voor hergebruik. Een deel van het gebouw is blijven staan en ingezet voor de nieuwe papierverwerkingshal. Mijn verslaggeving staat niet meer online, wel mijn foto's in mijn
Beeldpresentatie De Graaf bouwt.

Liane Zoeter Fotografie 

 

Papier
Cellulose uit riool wordt grondstof voor nieuw materiaal
Tork, Papyrus en De Graaf bundelen krachten in Paper for Paper
Buitenlandse journalisten op bezoek bij Paper for Paper
Presentatie voor de buitenlandse journalisten, op tour langs duurzame bedrijven in Nederland

Liane Zoeter Fotografie

 

Security
Digitaal documentmanagement voor advocaten. Wat voegt het toe?
Dit artikel verscheen in iets andere vorm in het Weekblad Facilitair & Gebouwbeheer

Liane Zoeter Fotografie

 

Factsheet certificeringen
Overzicht van de De Graaf Certificeringen 

Liane Zoeter Fotografie Liane Zoeter Fotografie 

 

Paper for Paper

 

Paper for Paper (nu Product for Product) is een duurzaam en circulair initiatief met papier van De Graaf Groep. Circulair, omdat Paper for Paper het hele proces verzorgt: van afval naar nieuw product, van het inzamelen van het oud papier tot het terugbezorgen van het daaruit gerecylede, nieuwe papier. Denk aan hygiënepapier (wc-papier, tissues) en nieuw print- en kopieerpapier. 

 

Met dit initiatief wil Paper for Paper besparen op de kap van bomen, op water- en energieverbruik, en op CO2-uitstoot. In 2014 en 2015 heb ik bijgedragen aan de lancering van de nieuwe website (Wordpress) en met het produceren van diverse online en offline content. 

 

Logo Bukman Management

Bukman Management is vertegenwoordiger van en bemiddelaar voor bekende persoonlijkheden uit de Nederlandse televisiewereld. Enkele voorbeelden van mijn teksten voor de website:

Astrid Joosten
Ferry Mingelen
Sven Kockelman
Jeroen Latijnhouwers
Leon Verdonschot

 

 

Advertorials voor 'Proef Amsterdam'

 

 

Wervende teksten (advertorials) en sfeervolle foto's van restaurants in Amsterdam voor de luxe pocket-brochure Proef Amsterdam (2014) van Only Media. De brochure is nog niet uit en de opmaak zal ook anders worden, maar zie hierbij alvast enkele voorbeelden van mijn bijdragen:

Natuurlijk smullen
Pieminister

Chocolaterie Van Velzes

Vraag indien gewenst gerust om meer voorbeelden.

Subcategorieën