Main menu

tekstproducties | eindredactie | webbeheer
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Duurzaam bosbeheer in Zweden

Zweden 4

Ongeveer 70 procent van Zweden is overdekt met bos. Dat is niet altijd zo geweest. In de negentiende eeuw werden de Zweedse bossen over-geëxploiteerd en met vernietiging bedreigd. Maar in de twintigste eeuw groeide het besef dat het op deze manier niet door kon gaan en stapte het land over op moderne bosbouw.

Vandaag de dag is Zweden weer een van de dichtst beboste landen ter wereld.

Duurzaam bosbeheer
SCA, de papierfabrikant van Paper for Paper founding partner Tork, levert een belangrijk aandeel in duurzaam bosbeheer in Zweden. Hoe SCA dat doet, is te lezen in het artikel “Van ontbossing naar herbebossing” dat in het SCA-Magazine van begin 2015 verscheen.

Het artikel beschrijft de geschiedenis van de bossen in Zweden en de rol van SCA bij het huidige bosbeheer. SCA heeft eigen boswachters in dienst en houdt bij de aanplant en kap van bomen rekening met een tijdsbestek van honderd jaar. Eerder worden bomen niet gekapt. SCA heeft zelfs bepaalde gebieden aangemerkt als beschermd bos. In die beschermde gebieden wordt helemaal niet geoogst om bij te dragen aan de biodiversiteit van de bossen en om te voldoen aan het FSC-keurmerk.

Lees hier het hele artikel “Van ontbossing naar herbebossing”

Van ontbossing naar herbebossing